16 augusti 2009

ROADTRIP DAG 6






16/7 – Ååh vilken frukost! Pannkakor med någon citroncreme, wienerbröd, scrambled eggs, mackor, juice och kaffe. Allting var jättegott och självklart nedräknat i rumspriset. Rullade därifrån bekymrad över att jag inte orkade äta upp allt!
Tyvärr var vi tvungna att åka härifrån till Prag. Superfint väder idag igen, turen har än sålänge varit på vår sida. Det har bara regnat på nätterna eller någon gång när vi har kört en längre sträcka.
Inatt åskade det t.o.m så man trodde inte att det skulle vara så himla fint väder idag direkt!


Väl inne i Prag visste inte GPS:en så mycket om gatorna dock.
Den lurade in oss på enkelriktade, återvändsgränder och bussgator (en polis stannade oss och skrek något argt på tjeckiska, men när han förstod att vi var utlänningar slapp vi böter – phu!)
Till slut lyckades vi få bilen parkerad i Gamla Stan i alla fall och så gick vi till Old Time Square. Där fanns det himla mycket vackert att titta på, vilka byggnader!
Bara på någon timma fick vi se Town Hall där det finns ett astronomiskt ur, Nationalmuséet som låg på Wenceslas Square, Municipial House, Powder Tower och mycket mer.
Prag är verkligen en vacker stad, otroligt vacker! Men i rekommenderar att man kanske inte ska köra bil här.
Det är väldigt dyrt mitt inne i stan också så det ska man passa sig för. Eller ni kanske tycker att en 0,2 liter cola för 40 SKR är billigt?
Idag fick vi helt enkelt åka nån mil från centrum för att få sova på ett kanske 2-stjärnigt hotell för 600 SKR. Hoppas frukosten är bra (det enda jag tänker på).
Imorgon ska vi på chokladmuseum (!) och sen blir det nog Tyskland igen.

Inga kommentarer: